Bafra nokulu tarifi nasıl yapılır

Bafra Nokulu hamuru nasıl yapılır?

Yoğurma kabına birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurta, yoğurt, sıvı yağ, ılık su, sirke, karbonat, instant maya ve toz şekeri alarak iyice karıştıralım. Yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.

Kıyır kıyır Bafra Nokulu nasıl yapılır?

Kıyır Kıyır Bafra Nokulu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 125 gram tereyağını eritelim.
  2. Un hariç bütün malzemeleri bir leğende karıştıralım.
  3. Sonra unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyerek yoğuralım.
  4. Özlü yumuşak bir hamur olması lazım.
  5. Sonra hamurdan cevizden az büyük olacak şekilde bezeler yapalım ve bir tepsiye dizelim.

Nokul hamuruna ne konur?

Nokul Tarifi İçin Malzemeler

  1. 4,5su bardağıun.
  2. 1tatlı kaşığıkuru maya.
  3. 1/2su bardağıılık su.
  4. 2,5kahve fincanıayçiçek yağı
  5. 1su bardağıyoğurt.
  6. 1tutamtuz.

Mar 15, 2017

Üzümlü cevizli nokul nasıl yapılır?

Cevizli Ve Üzümlü Nokul Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak maya 1 tatlı kaşığı şeker ve su karıştırılır ve 10 dakika mayanın aktifleşmesi için bekletilir. Daha sonra yoğurt, sıvı yağ tuz ve sirke eklenir un eklenip yoğrulur. Oluşan bezeler un ile açılır acılan yufkanın üstüne fırça ile sıvı yağ sürülür şeker serpilir.

Yalancı Nokul nasıl yapılır?

Tek kat yufkayı açıyoruz üzerine tahinli harcı sürüyoruz. Üzerine fındık veya ceviz içi üzüm kurusu ve şeker serperek rulo şeklinde sarıyoruz. İstenilen büyüklükte kesiyoruz. Fırın tepsisine diziyoruz üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Samsun Bafra nin neyi meşhur?

Bafra, pidesi, köftesi, nokulu ve kaymaklı lokumu ile ünlüdür. Nokul, hamurun içine ceviz ve kuru üzüm konularak yapılır. Bir de balkaymak dondurması meşhur.

Nokul mu Lokul mu?

Nokul mayalı hamurla yapılan bir çeşit poğaça. Türkiye'de lokum ,lokul gibi farklı isimlerle adlandırılan hamur işidir.